Τα ζητήματα της κληρονομικής διαδοχής φαίνονται δαιδαλώδη. Η κατανόηση των κληρονομικών δικαιωμάτων, της διαδικασίας αποδοχής και αποποίησης κληρονομιάς είναι κρίσιμη για όλους τους πιθανούς κληρονόμους.Το παρόν άρθρο αποσκοπεί να παρέχει μια σαφή και κατανοητή επισκόπηση των επιλογών που έχετε, των προθεσμιών που πρέπει να τηρήσετε και των νομικών συνεπειών που συνεπάγεται η κάθε επιλογή. Ι) Ορισμός της Κληρονομιάς και Βασικές Έννοιες Κληρονομιά αποτελεί το σύνολο των περιουσιακών δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αστικών δικαιωμάτων που μεταβιβάζονται…
Read more
Η επιλογή της σωστής άδειας διαμονής μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Είτε είστε επενδυτής, εργαζόμενος, είτε απλά αναζητάτε μια νέα αρχή σε άλλη χώρα, οι επιλογές που σας παρέχονται θα καθορίσουν την ποιότητα και το βάθος της εμπειρίας σας στο εξωτερικό. Η σωστή άδεια διαμονής ανοίγει πόρτες, ενώ παράλληλα θα σας κάνει να αισθανθείτε ασφαλείς και υποστηριζόμενοι στη νέα σας πατρίδα. I) Αλλοδαποί Εργαζόμενοι: Βρείτε την Κατάλληλη Άδεια για Εργασία Η Ελλάδα, όπως…
Read more
Ζείτε μόνιμα στο εξωτερικό και αναρωτιέστε αν και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα; Η απαλλαγή από τη στρατιωτική υπηρεσία είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί πολλούς Έλληνες πολίτες που έχουν επιλέξει να ζήσουν και να εργαστούν σε άλλες χώρες. Αυτό το άρθρο έχει ως σκοπό να παρέχει μια εξαντλητική εξέταση των διαθέσιμων διαδικασιών, της σχετικής νομοθεσίας και της νομικής συμβουλής για την απαλλαγή από τη στρατιωτική υποχρέωση. Μέσα…
Read more
Η ανυποταξία, ή αλλιώς η μη εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους στρατεύσιμους στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί υποχρέωση για κάθε Έλληνα πολίτη, υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων που αμφισβητούν αυτή την υποχρέωση και επιλέγουν να μην καταταχθούν. Οι λόγοι που οδηγούν κάποιον στην ανυποταξία ποικίλλουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους, άλλοι μπορεί να διαφωνούν με τη στρατιωτική θητεία εξαιτίας…
Read more
Παρά τη σχετική επάρκεια του νομικού μας πλαισίου, με την προσαρμογή του σε αυξημένης τυπικής ισχύος διεθνή κείμενα και την αναδιαμόρφωση των σχετικών ποινικών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, διαπιστώνεται, δυστυχώς, έξαρση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, με ποικίλες, καινοφανείς και ιδιαιτέρως βίαιες μορφές εμφάνισής τους, κυρίως σε βάρος των γυναικών. Με τον Ν. 3500/2006, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν. 4531/2018, καθιερώθηκε ο θεσμός της ποινικής διαμεσολάβησης και στα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας με στόχο…
Read more